7.7.2013

Sicily, part one.

Kävin siis ihan ensimmäisellä kesäkuun viikolla perheeni kanssa matkan Sisiliassa. Isä sai siis hommattua sinne tarjouslennot ja normaalisti liian hintava matka, joka oli ollut unelmana meille kaikille, toteutui vihdoinkin. Kukapa ei haluaisi mennä vierailemaan kuuluisassa mafia maassa? :--)

Lähdimme reissuun autolla, koska heti matkan jälkeen mulla oli Tampereella koulu haastattelu. Joten meidän ah niin ihana 'enjaksaainatoimia' auto vaan alle ja menoksi!
Ensimmäiseksi pysähdyttiin syömässä jossain kalaravintolassa jota meidän sukulaiset oli suositellut meille. Otimme Nikkestiinan kanssa molemmat kalakeittoa. HERRANJUMALA ku oli hyvää!
Noh, meidän auto kiukutteli matkan varrella muutamia kertoja. Piti pysähtyä kerran katsomaan auton moottoria, jossa ei nyt mitään vakavaa vikaa sitten onneksi ollut, ja kerran mittaamaan renkaiden ilmanpaineet, koska auto tärisi motarilla ihan järkyttävästi. Sellanen kunnon allitäristys käsissä kuskilla.
Pääsimme kuitenkin turvallisesti perille ja sain itsekin tutustua Helsingissä ajamiseen. On se hyvä kun on neljä kuskia matkassa niin ei tunnu niin raskaalta se ajaminen kellekään! :)

Yövyimme tätini talossa - tai no, katsoin itse koko sen lyhkäsen yön leffoja (lorax ), muut kävivät nukkumassa muutaman tunnin. Aamulla otimme sitten taxin ja lähdimme lentokentälle - joka oli muuten yllättävän täynnä porukkaa! Kaikki heti reissun päälle ku koulut loppuu niinkö?! :--D
 Lentokoneessa sitten nukuin erittäin hyvin. Heräsin tyyliin syömään koska aamupala. Ruoka oli jopa yllättävän hyvää! Söin kaikki! :o Harvoin käy näin. Kuten esim paluumatkalla taas oli niin paskaa ruokaa, että piti vaan syödä pahimpaan nälkään.
Eniten odotin matkalta tulivuoren näkemistä. Olen nähnyt elämässäni paljon jänniä paikkoja, mutta en koskaan vielä tulivuorta... Noh, ensimmäinen asia mitä lentokoneesta näkyi laskeutuessamme oli se kuuluisa Etna tulivuori.

Lentokentälle päästyämme vuokrasimme auton ja lähdimme ajamaan vuokrakämppäämme kohti. Loma-asunto siis sijaitsi Trecastagnissa, tulivuoren rinteessä. Vanha, pieni kaupunki. Vai kaupungin osa? Haha, en edes tiedä. :D
Saatiin aika lailla kierrellä ja kaarrella mitä jyrkimmillä ja kapeimmilla kujilla, mutta ennenpitkää löysimme tiemme perille asti.
Se paikka missä asuttiin oli aivan ihana! Kuten kuvista näkyykin. :) Siinä samassa pihassa asui myös meidän vuokraisäntä perheineen, mutta he eivät käyttäneet pihaa silloin kun siellä oli vieraita. Se talo itsessään oli noin parisataa vuotta vanha, todella upean näköinen niin sisältä kuin ulkoakin. Piha oli todella kaunis - upeita istutuksia ja kaunis allasalue. Oli pihagrilliä, koristeita, yläterassi... Monta paikkaa missä voi vain olla ja nautiskella.

Hauskinta oli, miten se paikka pystyikään olemaan niin suojaisa ja yksityinen. Tämä paikka siis sijaitsi kapealla kujalla monen muun talon kanssa, ihan kirkon vieressä. Ja silti tuntui kuin olisimme asuneet jossain maalla, poissa ihmisten lähettyviltä.

Talossa oli tosi pieni ja söpö keittiö. Sellainen oikein vanhan näköinen. Keittiöstä oli täydelliset näkymät pihalle ja siinä oli tosi kiva aina aamuisin katsella ulos ja syödä nutella leipää.
Joka aamu sai herätä seitsemältä järkyttävään räjähdykseen, jonka jälkeen seurasi kirkon kellon kilinät. Oli aika hauska herätä aamulla silleen "saatana alkoko täällä sota?!". :D Mutta en valita. Siellä oli niin mukavan lämmintä aina aamuisin ja iltaisin tuli jo kylmä joskus kuuden aikaan. Eli siellä ennemmin oli valveilla aamulla kuin illalla. Ja se talo oli tietenkin hieman pelottava sisältäpäin yöllä... Olin kerran hereillä melkein koko yön. Se oli kamalaa. Kuulin vain kaikenlaisia ääniä ulkoa ja kun vihdoin uskalsin katsoa ulos ikkunasta sain huokaistua helpotuksesta kun kastelujärjestelmä olikin vain mennyt päälle. Huh!

Isä myös innostui hurjasti tuosta pihagrillistä! Sitä tuli käytettyä sitten aika paljon, kun ei jaksanut oikein laittautua ja mennä minnekään syömään. Meidän lähellä oli carrefour-market ja vihannes- sekä kalakauppa.
Ta dah! Siinä on mun huone, joka sijaitsee erillään muista huoneista, ihan talon päässä. Ja siinä talossa oli tosiaan kolme makuuhuonetta alakerrassa, ylhäällä oli enemmän, ja lisäksi neljä kylppäriä, joista parhain oli mun huoneessa. Kaikki menivät aina sinne suihkuun kun se oli niin kiva. : D Mutta ymmärtäähän sen, muiden huoneissa se suihkukoppero oli upotettu seinään ja sinne ei päässyt kunnolla valoa, kun mun suihkuun pääsi kaikki luonnonvalo mitä siellä kylppärissä oli.
Mun huoneesta pääsi siis suoraan olohuoneeseen, ja tuosta olohuone kuvasta kun katotte, niin vasemmanpuoleinen ovi vei loppuporukan makuuhuoneisiin ja oikeanpuoleinen keittiöön ja ulos.
Se meidän kaupunki oli niin nätti. Tosi vanha ja mitään ei ollu uusittu, joka esim. kiinassa on tosi harvinaista löytää. Kauniit näköalat, kaunis kirkko, kauniit rakennukset... Ahh! Olin kyllä ihan mielissään siellä. Mainitsinko jo, että meidän pihalta näkyi Etna tosi hyvin? c:
Ilmeisesti meillä oli niin ikävä Maxia, että tehtiin lemmikki meidän pihalta löytyneestä laavakivestä. Sanokaa hei Charlielle!

Tässä kaikki tällä kertaa, mun pitää vielä löytää mun toinen muistikortti, se on jonnekin hävinnyt kotiin palattuamme... :)
The Man of Steel! So strong!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti