27.5.2013

The secret of Dumpling.

Tehtiin eilen taas dumplingeja! Tällä kertaa halusin kokeilla jotain uutta - dumplingeja jossa on keittoa sisällä! Katselin tässä perjantaina telkkaria ja sieltä tuli Anthony Bourdain minilomalla, jossa se kävi Taiwanilaisessa dumplinkipaikassa. Ollaan porukoitten kaa mietitty jo pitkään et miten se keitto saadaan sinne dumplingin sisälle ja nyt sitten vihdoinkin sain tietää! (Ja kyllä, en jaksanut katsoa netistä.)

Salaisuus siis piilee siinä, että keitosta tehdään hyytelö. Ja kun jäähtynyt hyytelö laitetaan sinne taikinan sisälle, pyöritetään nyytiksi ja höyrystetään, se hyytelö sulaa sinne sisälle maukkaaksi keitoksi! Ja niinhän siinä sitten kävi!

Katsoin myös netistä ohjeen niiden tekemiseen, mutta ohjeen mukaan hyytelön valmistukseen olisi mennyt päivä. Mutta kyllä se näytti 2-3 tunnissa hyytyvän tarpeeksi. Loppupeleissä en seurannut ohjeesta muuta kuin lihatäytteen, ja senkin sovelletusti.

Ainut ongelma mikä tuli vastaan, oli tuon pakastetaikinan laatu. Ensikerralla teen kyllä tuoreen taikinan! Tämä taikina oli aivan liian paksu ja sen kauliminen kesti kauemmin, kuin jos olisin itse tehnyt taikinan alusta asti. :ı Toisen paketin taikina tosin oli vähän laadukkaampaa ja siitä sai helpommin muokattua. Juttuhan on niin, että dumplinki lättyjen reunat on oltava ohuen ohuita, koska ne painellaan kasaan nyytiksi, ja jos se on liian paksua se vie sieltä nyytin sisältä enemmän tilaa ja seurauksena täytteet pursuavat ulos... Mutta näidenkin vaikeuksien kautta voittoon ja saatiin ainakin kahden höyrystyskorillsen verran keitto dumplingeja. Lisäksi meillä oli normaaleja dumplingeja sekä höyrystettynä että keitettynä.

Isä ja Nikke tekivät myös lisäksi kalmari-katkarapu wokin, ja sekin niin hyvää että nomnom. Ja nikke teki vielä juomaksi raikkaat mango-smoothiet! ❤ 

Mulla muuten eilisen päivän aikana aamulla sekä illalla tuli ihottumaa käsiin jostain syystä. Olin ihan paniikissa ja järkyttynyt, koska mulla ei oo koskaan ennen ollut ihottumaa! En oikein vieläkään tiedä mistä johtuu, mutta epäilen että se on saattanut tulla auringonkukansiemenistä joita söin toissapäivänä ja eilen aika paljon. Tosin ennen ei ole tullut mitään... :o Mutta voihan se johtua kuumuudestakin, tai ihan mistä vaan! Tänään ei oo onneksi ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti