5.11.2013

Sweet Dreams

Onko teillä ollu koskaan toistuvia unia? Tiettyjä tekemisiä tai kuvioita useimmissa unissasi? Itselläni on. Vaikka en yleensä muistakaan suurinta osaa unistani, ei ole kuitenkaan helppoa unohtaa useina öinä toistuvia asioita. Tässä kaikkein yleisimmät kuviot unissani.


Juokseminen

Näen usein unta, että juoksen. Joko paikasta paikkaan, tai ihan huvikseni. Silloin tällöin minua jahdataan. Mutta yleensä vain juoksen. Juoksen pitkiä matkoja, juoksen lujaa ja pysähtymättä. Ja se tuntuu niin hyvältä. Oikeassa elämässähän en pysty juoksemaan kunnolla, koska mun nivelet rasittuu ja sitten en psyty edes kävelemään vähään aikaan. Tykkään silti juosta. Yhdessäkin unessa juoksin jonnekin Syötteelle ja takaisin. Sellainen mukava päiväreissu. Joskus mulla on joku kaveri mukana. Ja me vaan juostaan. Ja se on kivaa.Äänetön huuto

Kaikkein ahdistavimpia uniani on ne, joissa yritän huutaa - yleensä apua - mutta vaikka kuinka pinnistelen ja ponnistelen mun kurkusta ei lähde pihaustakaan. Ja mua vaan niin raivostuttaa. Ja ahistaa. Ehkä se pelottaa mua kaikkein eniten. Se, että kun oikeesti tarviin apua niin kukaan ei kuule mua. Tai sitten mun mieli yrittää huutaa apua, mut mä en kuuntele sitä. 


Joku muu

Myös useissa mun unissa en oo itseni. Siis ihan fyysisesti, että henkisesti. Vähän niinkuin katselisin tarinaa, mutta olenkin samalla siinä mukana. Ja yleensä olen joku nuori poika. Huonossa asemassa oleva nuori poika. Tiedän, että tunnen olevani miehisempi kuin pitäisi. Tunnen olevani vähän niinkuin mies onnellisesti naisen kropassa. Harvemmin olen jokin toinen naispuolinen.


Siinä nyt nuo top 3 vähintään kerran viikossa toistuvaa kuviota jokaisessa unessani. Vähintään kerran viikossa siksi, koska muistan ehkä uneni vain kerran viikossa...

Lisäksi muistan vieläkin lapsuuteni painajaisia. Kaikkein pahin oli ehkä uni, jossa mut pakotettiin syömään mun vanhemmat. Ja tosiaan, olin ihan tarhaikäinen silloin.

Uni sijoittuu mun tarhaan, toiseksi nuorimpien osastolle. Siellä ilkeät tarhatädit tuovat vanhempiani paareissa luokseni ja leikkelevät heidät palasiksi silmieni edessä. Unessa tosin ei ole verta eikä mitään muutakaan ällöttävää toimintaa, syömme heitä kuin juustokakkua. Ja minä itken. Ja tarhatädit vain syövät heitä ja pakottavat minuakin. 
Näin tuon täysin saman unen useita kertoja lapsuudessani.

Mutta hei tosiaan, haastan teidätkin kertomaan 3 toistuvaa asiaa unissanne (jos teillä sellaisia löytyy) vaikka blogeissanne pidemmästi tai ihan vain tuohon kommenttiboksiin. Jos vain haluatte. :--)

Ja jos kukaan on tutkiskellut asioita enemmän, niin saa tulla pätemäänkin.

ps. mulla on pidennykset mut niistä myöhemmin.

2 kommenttia:

 1. Nyt kun mietin niin mullakin toistuu samoja asioita:)
  Toi juokseminen on yksi, yleensä mä vaan en pääse eteenpäin vaikka yritän. Toisinaan juoksen pitkiä matkoja ja nautin siitä tosi paljon, koska oikeassa elämässä en osaa juosta kunnolla :D
  Lentäminen, osaan sen melkein joka unessa.
  Peiliin katsominen. Aina kun katson unessa peiliin, siellä on joku muu kuin mä. Välillä jotain pelottavaa ja välillä ihasteltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki haluisin nähä unia lentämisestä, mutta en koskaan osaa. :D

   Poista