3.4.2013

I've Got A Dream

Mullahan on ollut näitä unelmia jo monenmoisia, mm. lapsena mun suurin haave oli tulla laulajaksi niinkuin Britney Spears ja jossain vaiheessa halusin olla ammattiratsastaja tai ratsastuksen opettaja. Ja yhdessä vaiheessa halusin matkustaa maailman ympäri joutsenpolkuveneellä ja toisessa vaiheessa halusin valloittaa kaupungin/maan ja tehdä siitä oman valtakuntani. Tälläsiä pieniä haaveita...

Nyt kuitenkin mulla on ollu kaikkein päällimmäisenä kaksi unelmaa:

Elokuvaohjaaja ja kahvilan omistajaKahvilan perustamiseen tosin tarvitaan paljon rahaa, enkä halua ottaa lainaa sitä varten, koska sitten maksan sitä koko loppuelämäni takaisin. Joten olen päättänyt, että perustan kahvilan sitten, kun olen tarpeeksi varakas. Kun pystyn kustantamaan kaiken itse. Ja kahvilan pitäminen ei nyt ole mitenkään ammattimainen unelma, koska haluan tehdä sitä vain omaksi, sekä muiden iloksi. Haluan perustaa Suomeen ihanan kahvilan, jossa kaikki voisivat nauttia olostaan.

Mutta mitä rahaan tulee, elokuvaohjaajat tienaavat keskimäärin 40 000 euroa vuodessa. Eiköhän sitä sitten myöhemmässä vaiheessa ole varaa perustaa kahvilakin.
Lisäksi omalla tutkinnollani on mahdollisuudet päästä kyseiseen alaan. Tässähän juuri itsekin olen oman animaationi ohjaaja, animaattori, käsikirjoittaja, kuvakäsikirjoittaja ja storyboardien tekijä. Ja katson keskimäärin noin 5 elokuvaa viikossa. Lisäksi olen tehnyt muutaman lyhytelokuvan ja näytellyt itse niissä. Ja nyt tulevina kesinä olisi myös tarkoitus tehdä lyhäri tai TV-sarjan tapaan YouTube-sarja. Rakastan elokuvia ja niiden tekoa! Sekä vastuuta ja komentelua... :--D
Ja olenhan joskus miettinyt elokuvaohjaajan uraa, mutta epäröinyt sitten omaa kykyäni pystyä tekemään parempia elokuvia kuin esim. Tarantino. Kyllä, tietenkin haluan olla paras jos jollekin alalle ryhdyn. Ehkä se juuri onkin ongelmani... Mutta tällä hetkellä, se on ainut unelma joka antaa tuulta siipieni alle - näin runollisesti sanottuna. En ole pitkään aikaan ollut yhtä innoissani jostain.

Tiedättekö, se on todella vaikeaa yrittää elää elämää ilman päämäärää. Tekee vain asioita ilman, että tietää mitä varten niitä tekee. Ei sellaista vain pysty tekemään! Mulla on koulukin jääny tosi paljon taka-alalle ja saa nähdä valmistunko sieltä ollenkaan. Ihan vain, koska en ole nähnyt mitään hyvää syytä käydä koulua loppuun. Mulle on ollut ihan sama valmistunko sieltä vai en, koska en uskonut että tarvitsen alaa mihinkään.

Vielä vähän aikaa sitten sain jo unelmani normaalin talonpojan tasolle, ja haaveilin omasta kämpästä täällä Oulussa ja työskentelystä Hesburgerissa. Harkitsin jo rupeavani käymään baareissa ja kalastamaan itselleni kumppania. Tekemään normaalin ihmisen juttuja. Ja vanhempanikin näyttivät ihan tyytyväisiltä unelmiini. Ikävä kyllä, huijasin vain itseäni siinä. Tiedättekö sen tunteen, kun tuntee sisimmässään tekevänsä jotain suurta vielä tulevaisuudessa, sellainen tunne, kuin pitäisi seurata jotain tiettyä polkua. Ihan niinkuin kohtalo olisi kirjoitettu sieluusi. Olipa taas runollista. 
Minusta tuntuu juuri siltä. Yritän muka innostaa itseäni helpomman tien kulkijaksi, normaalin elämän eläjäksi, mutta sitten minua alkaa ahdistaa vain vielä enemmän. Ei, en halua enää kiduttaa itseäni. Normaali elämä ei ole minua varten. Minusta tulee vielä jotain suurta! Oli se sitten elokuvaohjaaja tai jokin muu, aion menestyä valitsemallani tiellä, vaikka mikä olisi!

Dramaattista. Noh, ei voi mitään. Mutta kuitenkin. Minulla on jo pienimuotoinen suunnitelma unelmani toteuttamiseksi.

1. Teen Youtubeen videoita ja toivon, että saan sitä kautta julkisuutta itselleni.
Aika toivotonta, muttei mahdotonta.

2. Haen L.A.:n Elokuvakouluun.


3. Opiskelen paljon, paljon englantia. Menen työssäoppimiseen englanninkieliseen maahan, luen englanninkielisiä kirjoja tms.
Brittienglantia ymmärrän jo aika paljon, mutta amerikan englanti menee aina vähän ohi.

4. Kerään rahaa koulua varten. Esim. L.A.:n kouluun tarvitsen 10 000 euroa ja Skotlannin kouluun tarvitsen 7 000 euroa.
Voisin myydä kiinan osakkeeni ja katsoa paljonko niistä saa, ja sitten tehdä ensivuoden ajan paljon kaikenlaisia töitä. Voisin yrittää saada työpaikan myös työssäoppimispaikasta. Lisäksi voisin pyytää sukulaisilta rahallista tukea joulu- ja synttärilahjaksi. 

5. Valmistun koulusta! Jos kovasti yritän niin saatan jopa valmistua jouluun mennessä! 
Olisi ihan hieno juttu se.Millasia unelmia teillä on? Ja miten aiotte niitä toteuttaa? :--)

1 kommentti:

  1. Ihana teksti :) Mullakin on suureellisia unelmia. Haluisin olla töissä animaatiostudiolla, mutta siellä äänipuolella tällä kertaa. Ja onhan noita muitakin. Kuulostaa hyvältä toi ulkomailla opiskelu, mäkin onneks pääsen vaihtoon. Mistä sitä tietää mitä teen vielä tän koulun jälkeen. Ehkä vaihan alaa tai jotain xD
    Tsemppiä :3

    VastaaPoista